21 листопада 2017 р.

Храмове свято в Дачному

         Двадцять першого листопада православна церква відзначає свято - Собор Святого Архістратига Михаїла. Християни вважають його покровителем людського роду. Мисливці в Україні вважають Михайла за свого покровителя.

              Для жителів села Дачного це свято має особливе значення. Саме  тут  церква має храмове свято - Святого Архістратига Михаїла, збудована силами громади, є гордістю та окрасою села, саме до неї ведуть шляхи усіх вулиць села.Тому й святкування у  селі проходить завжди більш урочисто та пишно. Відсвяткувати таку подію та розділити духовну радість разом із настоятелем храму отцем Володимиром, прихожанами церкви прибувають митрополит Волинський та Луцький Михаїл, священники інших церков району.

             При церкві є чудовий хор, який своїм співом славить Господа та діла Його на всю околицю, тому що в церкві є хороше озвучення.
                Відомий місцевий художник Андрій Єфремович Ніколаєнко (нині покійний) у церкві намалював купольну частину, намалював та подарував церкві ікону Почаївської Божої Матері та Архістратига Михаїла, змальовував краєвиди церкви.

               Цього року в цей день випав перший сніг, тому люди здавна кажуть: "Михайло на білому коні приїхав". Народна прикмета зазначає: "Якщо на Михайла ніч ясна, зима буде сніжна і красна".

Немає коментарів:

Дописати коментар