16 жовтня 2017 р.

І оживає дух козацтва

І оживає дух  козацтва....



            Україна - це золоті пшеничні лани. Це Тарасова гора під Каневом, це край дивовижної природи, край, де колись панували славетні козаки: сильні, мужні, красиві люди, а головне  - вільні!
          14 жовтня переплелися декілька славетних дат: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України, 75-та річниця створення Української Повстанської Армії (УПА).
         Напередодні цього святкового дня у бібліотеці відбулися заходи, приурочені цим датам. А саме: історичний екскурс "Оживає дух козацтва", книжкова тематична поличка "Слава козацька вічно жива", підготовлені бібліотекарем Людмилою Холодинською, де читачі бібліотеки та усі присутні мали змогу переглянути книги про козацьку долю Волині й України.
            Матір Божу Пресвяту Богородицю завжди вважали Покровителькою українського козацтва. Щоранку і щовечора  на Запорозькій Січі у церкві зверталися козаки до Божої Матері зі щирими молитвами за долю України і народу.
        Також відбувся святковий концерт, приурочений Дню захисника Вітчизни, який підготувала та провела завідуюча клубом Вікторія Степанюк.
             В усі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, справжніх патріотів своєї країни, святим обов'язком кожного громадянина.
        А учасниками усіх заходів були наші читачі, учасники клубу за інтересами: Чигринюк Софія, Ореховська Ангеліна, Котюки Саша та Валя, Годік Яна, Геруки Іванка та Оксана, а також виконавці аматорського  гурту "Юляна".





                 

Немає коментарів:

Дописати коментар