7 червня 2016 р.

31 травня - Міжнародний день боротьби з курінням

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням — встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.
У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на подолання тютюнової пандемії.
Причиною появи боротьби з тютюнопалінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. На сьогоднішній день, за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає понад 5 мільйонів людей; очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до 8 мільйонів смертей щорічно. В Україні майже половина населення курці, тютюн щороку вбиває 110 тисяч українців.
Саме тому в день активної боротьби з явищем, яке понесло сотні мільйонів життів, зробило інвалідами безліч людей в нашій бібліотеці було проведено бесіду-застереження – «Куріння: ілюзії та дійсність», а також була оформлена книжкова виставка – «НІ тютюнопалінню!».


Немає коментарів:

Дописати коментар