7 лютого 2016 р.

29 січня – День працівників пожежної охорони!


29 січня відзначалося професійне свято – День працівників пожежної охорони. Це свято тих, хто щодня ризикуючи власним життям, рятує сотні інших, ліквідовує пожежі, наслідки стихії. Саме тому професія пожежника входить до десятки найнебезпечніших професій світу!
В цей святковий день у нашій бібліотеці відбулася бібліотечна інформина - «Будьте з вогнем обережні! Вивчіть правила протипожежні!». Метою заходу було поглибити і закріпити дитячі уявлення про користь і шкоду від вогню, розвивати в дітей розуміння того, що гра з сірниками призводить до біди, формувати навички правильного, бережного користування вогнем та активних усвідомлених дій під час виникнення пожежі, ознайомити з нелегкою, героїчною працею пожежників та виховувати почуття поваги до професії пожежного. Діти жваво відповідали на запитання, відгадували загадки, брали участь у тематичних конкурсах.


Пожежник - професія, що незнає вихідних та свят. Це самовіддана праця 24 години на добу, сім днів на тиждень. І для більшості пожежних це вже не просто професія, а сенс життя.
Вогнеборці Служби порятунку – це рішучі висококваліфіковані професіонали, самовіддані, сумлінні, сильні духом, загартовані часом і випробуваннями люди, які відповідально ставляться до своїх службових обов’язків не лише за професійним обов'язком, але й за покликом серця  завжди готові прийти на допомогу, ризикуючи власним життям заради життя інших. 
Ніколи не зітреться в пам'яті народній і світової спільноти подвиг пожежних під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС...
Це дійсно герої не лише ДСНС, але й України, які, незважаючи на складний час в державі, виконують свій громадянський та службовий обов’язок. І найголовніше, кожен із них – щирий патріот своєї батьківщини, який ніколи не зрадить присязі на вірність українському народові.
Навіть у професійне свято вони не можуть дозволити собі відпочивати, адже завжди перебувають на варті безпеки громадян. Вони ті, хто завжди на відстані дзвінка від тих, хто потребує допомоги. Скромні герої, які заслуговують на найщиріші слова вдячності за плідну та продуктивну працю.
Тож не соромимося висловлювати щиру вдячність працівникам пожежної охорони за самовіддану працю, що завжди перебуває на межі ризику, за високий професіоналізм і майстерність при гасінні пожеж, за чесне служіння важливій і корисній для суспільства справи.


Немає коментарів:

Дописати коментар